Tillvaro med knorr

tamgris

Det är lätt att tycka om grisar, både som mat och som de smarta djur de är. Jag läste  i tidningen häromdagen om grisuppfödning i Kina. Det fanns en bild också. Man orkar inte tänka på hur de djuren har det, och även på en del ställen här hos oss. Det är bara ett par år sedan smygtagna bilder avslöjade hur djurhållningen var hos en herr ordförande för en svensk köttorganisation som gör reklam för sin förnämliga grisköttproduktion…

Köper man kravmärkt svenskt griskött bör man dock kunna äta  sin middag med gott samvete. Eller varför inte vildsvinskarré, om du har tillgång till butik med det i sortimentet. Hur som helst såg denna unga gris ut att ha det bra i sin leriga stora inhägnad. Förresten, du vet väl att tamgrisen är en framodlad variant av vildsvin och ett av människans äldsta husdjur.

ditt mejl är never publicerat eller delat nödvändiga fält är ifyllda *

*

*